Este greutatea Kendamei importanta?

Kendama a parcurs un drum lung in ultimii ani. Ceea ce a fost o data “jucarie simpla” este acum o piesa high-end de maiestrie, conceputa pentru a arata sexy si ingineresc pentru a aduce jocul la nivelul urmator. Jucatorilor le pasa mai mult despre uneltele lor, astfel incat companiile creaza produse noi pentru a tine pasul cu aceasta evolutie a Kendamei. Una dintre cele mai mari tendinte care a aparut in ultimii ani, este vorba despre obsesia de greutate. In acest blog vom vorbi despre toate greutatile Kendamei.

De ce conteaza? Este o greutate mai buna decat altele?

Nu exista nici un raspuns simplu la aceste intrebari, dar vom face tot posibilul sa va aducem la cunostiinta si sa decideti daca conteaza sau nu greutatea Kendamei pentru tine.

 Asa ca, despre ce vorbim atunci cand ne referim la greutatea Kendamei?

In general, oamenii se refera la greutatea de Ken, respectiv, Tama. Avand o configurare “echilibrata” ar insemna ca Tama si Ken cantaresc aproximativ la fel. Un “Dead On” de configurare este exact la fel sau o diferenta de 1-2 grame intre Ken si Tama (unele cantare de bucatarie / postale sunt exacte doar in decurs de 1-2 grame, deci conteaza tot ce e pe aproape). Pentru Tama individuale  / sau Ken, consideram a fi usoare piesele sub 70 de grame, cele care sunt între 70-80 de grame sunt considerate ca fiind medii, și piesele care sunt peste 80 de grame sunt considerate ca fiind grele. S-ar putea lua in considerare, de asemenea, greutatea configurarii complete. Pentru finalizare, am putea lua in considerare tot ce e sub totalul de 140 de grame ca fiind usor, ​​orice e de la 140-160 de grame ca fiind medii, si orice e peste 160 de grame ca fiind grele. Greutatile Kendama sunt în mare masura o preferinta. Unii oameni prefera sa joace intr-un anumit interval de greutate, unii prefera ca Tama lor sa fie un pic mai grea decat Ken, iar unora pur si simplu nu le pasa. Cand am inceput sa jucam Kendama in 2010, avand o scala nu a fost cu siguranta considerata o condiție prealabila pentru a fi un entuziast jucator de Kendama. Trebuie sa apreciem faptul ca compania Kendama Co, este prima companie care a clasificat greutatile kendamelor , oferind o gama usoara, medie si grea, atunci când verificai in magazinul lor online. In copilaria moderna scena Kendama cunoastem ca trucurile efectuate au fost destul de baza  in comparatie cu unele din lucrurile nebune ce le vedem acum. Cum trucurile au progresat, nevoia unei Kendama care sa se roteasca si sa aiba un echilibru exact cum ai fi vrut sa il ai, a devenit un lucru foarte de dorit. Pe masura ce trucurile Kendama au evoluat fizica jocului, si modul în care greutatea Kendama a afectat jocul, a devenit mult mai evidenta. Avand un Ken si Tama, care cantaresc aproape aceeasi greutate, veti gasi ca vor roti mai uniform pe axa sirul lui vs un Ken si Tama, care sunt foarte diferite in greutate, ceea ce ar crea o rotatie dezechilibrata. Pentru cea mai mare parte, greutatile conteaza doar pentru cele mai avansate trucuri.

Pentru a lua situatia cu greutatea un pas mai departe, puteti compara, de asemenea greutatile individuale, piesele Sarado si Spike de Ken. Daca va ganditi la diferite modalitati prin care s-ar putea arunca,  sau echilibra piesele de la Ken, iti vei da seama ca distributia de greutate poate afecta aceste miscari diferite. Avand o pondere mai mare fata de cupa de baza face ca Ken, sa se roteasca mai rapid pentru ken flipuri, Gunslingers, etc avand mai multa greutate in Sarado permite Ken pentru a echilibra mai usor la aterizarea lunar. Un Ken bine conceput poate depasi aceste diferente in greutate si mai bine pentru a efectua toate tipurile de trucuri. Acum, s-ar putea sa te gandesti la faptul ca avand avantajele enumerate mai sus, de ce companiile nu asigura ca fiecare Kendama trimis sa fie echilibrat?

Producatorii Kendama se straduiesc sa fie cat mai precisi posibil in momentul taierii / gauririi / finisarii Kendamelor, iar progresele tehnologice si procesele au imbunatatit cu siguranta calitatea generala a Kendamelor pe care le vedem astazi. Tamele sunt de asteptat sa fie perfect sferice, la fel si marginile cupelo,chiar si Saradele se potrivesc perfect pe Spike. Variabila principala pe care producatorii nu o pot controla este greutatea si densitatea lemnului. Lemnul este un material imperfect. Fiecare copac este diferit, fiecare bucata de lemn este diferita, si asa mai departe. Puteti stabili un interval general de greutate pentru o reducere specifica de dimensiuni a unei anumite specii de lemn, dar vor exista intotdeauna valori aberante. Acest lucru aduce un punct foarte important: Masa Tamei este mai mare decat masa Ken la aproape toate modelele moderne Kendama. Statistic, Tamele sunt intotdeauna si vor fi mai grele decat Ken-ul atunci cand le taiati din aceeasi specie de lemn. In plus, Tama trebuie sa fie taiata dintr-un spatiu liber mai mare decat un Ken, astfel incat reducerile mari de lemn sunt mai susceptibile de a contine duramen dens (centrul copacului).

Inima lemnului este mai poroasa si transporta apa pana in trunchiul in care creste greutatea. Un alt lucru de a pastra in minte: procesul de cantarire si sortare de loturi intregi de Ken si Tame este consumator de timp si costisitor, indiferent daca se vand zeci, sute sau mii. In cazul în care un fabricant a avut timpul necesar sa echilibreze fiecare Kendama, este rezonabil sa se astepte o eticheta de pret usor mai mare pentru a compensa timpul suplimentar. Asa ca, nu conteaza in greutate? Ceea ce credem ca ar trebui sa ia de departe acest lucru este ca, greutatea intr-un Kendama nu este totul. Daca sunteti un jucator avansat atunci s-ar putea ca o configurare mai echilibrata sa va ajute. Nu-ti fie frica sa comuti  intre Ken si Tama din alte Kendame pe care le-ati cumparat. Nu exista nici o regula pe care trebuie sa o pastrati. Distreaza-te si experimenteaza.

Cel mai important lucru este insa, sa-i dai o incercare inainte de te decide ca nu este potrivit pentru tine. Efectul placebo este un lucru foarte real. Daca pornesti sa te joci cu mentalitatea ca un Kendama este dezechilibrat prin urmare, nu vei performa, cel mai probabil nu vei performa. Dacă intri în joc cu mentalitatea de “acesta este un nou Kendama de care sunt incantat sa obtin senzatii noi” este mult mai probabil să se simtă o legătură cu acel Kendama și să se realizeze potențialul său, indiferent de greutăți. Toate Kendamas au potențial, dar tine de tine pentru ale descoperii.

 

Lasă un răspuns

Loading...