Cel mai bun lemn pentru Kendama

Azi am decis sa fac acesta postare pe blog pentru a impartasi cu voi informatii despre tipul meu preferat de Kendama.

Cand am inceput sa fac primele trick-uri, care s-au bazat pe utilizarea “Tama” pentru trick-urile de echilibru (cum ar fi Lighthouses Lunars,Inwards, Lunars,etc.) , am preferat intotdeauna sa folosesc un Tama din lemn natural, mai degraba decat pastic sau vopsele.

Lemnul iti da o priza foarte buna chiar daca ai mainile transpirate sau pline de ulei, si simt ca am control total asupra ei. Cu toate acestea, exista multe tipuri de lemn utilizate in Kendama si toate se rup in mod diferit. Voi lasa deoparte diferentele si va voi oferi parerea mea personala in privinta celor trei specii de lemn folosite de  bestKendama: frasin, mesteacan, si artar.

Frasinul este un lemn de esenta tare, care are un sunet foarte ascutit atunci cand este folosit. Lucru ce este placut pentru cei mai multi jucatori experimentati, deoarece sunetul kendamei de frasin la finalizarea unui trick iti da o senzatie satisfacatoare in plus. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca frasinul are o textura foarte pronuntata facand-ul sa arate foarte frumos intr-o kendama.

Mesteacanul este si el un  lemn de esenta tare, care este mai rapid pentru trucuri de echilibru si are o rezistenta mai mare la  uzura. Lemnul reactioneaza bine in ati absorbi mainile uleioase soau transpirate  transforma lemnul intr-o suprafata mai moale si mai texturata, care devine mai proeminenta atunci cand faci trucuri, precum stilts, birds, lunars, and lighthouses.

Artarul este la fel un lemn tare, care este de departe cel mai bun lemn utilizat pentru Kendama. Este foarte durabil și este în principiu superior tuturor celorlalte tipuri de lemn. Un lucru util pentru orice ocazie sau orice truc. Personal indem pe toata lumea sa aiba cel putin o Kendama facuta din acest lemn, deoarece acestea sunt nemuritoare si e una din preferatele mele inca de la inceputurile mele in Kendama.

Lasă un răspuns

Loading...